Sunday, July 12, 2015

Make up and jewelry storage.

Во последните неколку дена решив малку да ги средам шминката и накитот и конечно сето тоа да изгледа баш како што јас сакам.Кога веќе сум готова со тоа, решив да ви покажам како изгледа и се надевам ќе ви се допадне:)
Ова е дефинитивно делот кој што најмногу ми се допаѓа.Пластичниве држачи за шминка се од Jysk и од Jumbo и се дефинитивно нешто што мислам дека многу добро изгледа, а и доста се практични.

Во држачите за кармини и лабела ги имам моите омилени лабела од Baby Lips и кармини кои што ги користам секојдневно.Освен тоа, тука се и виткачите за трепки, ножички,,

Најдоле ги имам сите маскари.Еден од омилените начини да имам подолги и повпечатливи трепки е кога користам повеќе маскари за различна намена.Најчесто се тоа се за волумен со арганово масло во неа, за густина и за виткање на трепките.

Потоа тука се и сјаевите за уста, кои искрено воопшто не ги сакам, ниту ги користам, па служат само кога треба да нашминкам некоја другарка.

Коректори и база за сенка.Нешто што дефинитивно би сакала да го правам е да користам коректор од проста причина што имам темни кругови околу очите кои се посебно изразени кога носам некоја повпечатлива сенка(?), но тоа не е случај.Едноставно се е до навика и кај и да е треба пробам да почнам да ги користам.., а базата за сенка е дел од мојата секојдневна шминка.

Тука се сите тушеви и моливчиња за очи кои искрено ги нема многу, од проста причина што не ги користам.Во последно време освен црното моливче за очи, користам и плаво и тоа е тоа.Тушот некако не е својствен за мене и мислам дека така и ќе остане..

Сите моливчиња, сенки и гелови за веѓи се овде и се речиси најважното нешто од шминка според мене.Тука се и вештачките трепки на Аура и тоа е тоа.

Четките за шминка кои исто така не се многу од проста причина што верувам дека на никој не му се потребни четки во изобилие кои нема да ги користи.Основните четки се доволни, а искрено дури ни тие не ги коритам баш секогаш, освен онаа за бронзер и руж.

Сите препарати за коса се во една кошница од Jumbo, заедно со фиксаторот за шминка.

Ова е како изгледа првата фиока...

Почнувајќи од десно во првата пластична кошничка ги имам сите креми за лице, за затварање на пори, прајмери и слично..

Во втората пластична кошничка се сите течни пудри, ББ креми.

Во третата кошничка се сите камени пудри и дефинитивно нешто што препорачувам на било кој безразлика дали има сува, масна или нормална кожа е да користи камена пудра, особено во лето.

Во третата кошничка ги имам сите бронзери и руменила и еден единствен хајлајтер од проста причина што до пред некое време бев убедена дека хајлајтерот е нешто што дефинитивно не е потребно да се користи, особено кога не е течен.

И за крај во четвртата кошничка ги имам сите палети за сенки и посебни сенки, реално нешто што ми е и повеќе од омилено.

Во втората фиока е накитот, заедно со лаковите за нокти.

Тука се сите работи кои се потребни за да имате убави нокти.Знаете дека јас цело време имам гелни нокти и токму поради тоа нема многу бои на лакови.

Тука се работите за коса(неколку ластичиња, шноли и трака за коса), сосем доволно, со оглед на тоа што сум во фаза кога косата ја носам пуштена или евентуално во репче, само со црно или сиво ластиче :D Заедно со сите мои алки, а кој ме знае дека јас не сум јас без барем 3,4 алки на левата рака.

Прстените, кои ми се голема слабост.

Ова се сите менѓуши/обетки.., не знам дали знаете имам 5 на десното уво и планирам да ставам уште 2 на левото и како што може да се примети-опсесија.

Ланчињата, заедно со некои алки, кои ни самата не знам зошто завршиле тука.


Омилениот дел од собата..


Тука се парфемите и дел од висечките ланчиња, заедно со слика од многу оддамна :)

*За моливчињата за уста планирам да направам посебен пост со рецензии за кои ми се омилени бидејќи дефинитивно ги има премногу.
:)<3


23 comments:

  1. Wow! You own so much makeup! The clear storage boxes look really cute :)

    Sarah | sarahanne14.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. I love the clear containers, keeps things looking organized but still pretty!

    xo, jackie
    stylemydreams.com

    ReplyDelete
  3. Nice collection of makeup and Jewels. It is nice to be organized.

    Deedee

    http://madeupgirl-madeupgirl.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Вакво нешто дефинитивно и на мене ми треба за воведување ред во собата :)

    http://corleonka.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da ti kazham iskreno dolgo vreme se spremav za da sredam se kako shto sakam da izgleda, a koga gi vidov plastichnive kutii vo Jysk na srekjata i nemashe kraj-odma znaev za shto kje gi iskoristam:)
      Inaku tvojot blog moram da priznaam, mi e eden od omilenite:*

      Delete
  5. прекрасна колекција

    ReplyDelete
  6. You have sooo much make up. Check out my make up storage here
    http://asja91.blogspot.com/2015/01/my-makeup-storage.html
    Kisses

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's result of couple of months, even years collecting...:) and I'll check yours, of course:*

      Delete
  7. Wow, you are very organized. Love your pics.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
  8. wow amazing!
    I wish I had that much make up !

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) dear, you shouldn't worry it's just about time and dedication & not just about this, but everything<3

      Delete
  9. I need to get something like this, I only keep ,mine in a make up bag but would love to have something like this! x http://www.coffeeatmidnight13.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes it's more practical and definitely you keep your make up cleaner:)

      Delete
  10. odlicno gi imas sredeno shminkite, jas sum eptem ljubitel na shminka se nadevam deka ke imas i recenzii za nekoi od proizvodite :)

    ReplyDelete
  11. nice post ;)

    http://sk-artist.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. been thinking of having beauty box, but never had chance to buy the nicest one.
    Hopefully I find it soon :D

    xx
    http://sony-ann.blogspot.com/

    ReplyDelete