Saturday, September 13, 2014

Hair care routine.

Постот за денеска повторно е козметика.Се работи за косата и за грижата околу истата.Во коментари пишете што користите или каква фризура имате.
Јас користам шампон, регенератор, третман во 10 димензии, арганово масло, серум за права коса, спреј и шампон за суво миење.Имам нормална до мрсна коса. :)

Today's post is again cosmetics.It is about the hair and the hair care routine.Write in the comments bellow what do you use for your hair and which hairstyle do you have.
I am using:shampoo, conditioner, 10 dimension treatment, argan oil, straight hair serum, spray and dry shampoo.I have normal and sometimes greasy hair.


1.Шампон
2.Регенератор
3.Спреј
4.Серум 
5.Третман во 10 димензии
6.Арганово масло
7.Шампон за суво миење

1.Shampoo
2.Conditioner
3.Spray
4.Serum
5.10 dimensions treatment
6.Argan oil
7.Dry shampoo


Шампон за мрсна коса за 100% волумен.Искрено не е толку добар како што очекував, но сепак сум позадоволна за разлика од шампоните на Syoss и Garnier.Дефинитивно го препорачувам за некој со нормална коса.
It is okay for someone with normal hair.It's dedicated for greasy hair, but I am not satisfied with it.


Регенератор за мрсна коса за 100% волумен.Е сега работата е сосема спротивна.Од овој регенератор сум доста задоволна и одлично си ја врши функцијата за која е наменет.
The conditioner is perfect and it's worth it.Also for greasy hair.


Арганово масло од Мароко.Морам да кажам дека мириса ужасно и затоа го мешам со третманот од 10 димензии, па го ставам на мокра коса.Во секој случај сум доста задоволна.
I love this organ oil, but it smells disgusting, I use it together with the syoss 10 dimensions treatment.


Третманот во 10 димензии од Syoss, за разлика од нивните шампони совршено делува на мојата коса.Косата не се оштетува, не е разлетана и лесно се чешла.Ова е за природна и нефарбана коса, а јас имам омбре, што значи дека делот од косата каде што го нанесувам е фарбан, но сепак неверојатен е.За фарбана коса изгледа исто, само во розева боја.Препорачувам! 
This is really cool.After using this the hair is perfect.


Серум за права коса од KIKO.Го купив летово од Италија и гледате колку малку е потрошено, а го користам после секое миење на косата, што значи секој 2 до 3 ден.Го користам на коса исушена со фен и неверојатно е колкава разлика прави.Ја мазни и ја негува косата повеќе од очекуваното.
Straight hair serum, also very good one.I bought it in Italy several months ago and I use it generally every second day.More than I expected.


Спреј за коса од alverde.Пред се затоа што е на природна база, потоа затоа што ја освежува косата и ја штити од топлина.Го користам кога и да излезам надвор и косата мириса неверојатно.Плус може да го користат вегетаријанци и вегани.
Spray for hair.I like it a lot and I use it also a lot.Vegetarians and vegans can also use it.

Шампон за суво миење на косата.Доста добар, треба да го користите од навечер за подобро да се впие.Добро мириса, не остава бели траги, а јас го користам само повремено.Не сум нешто посебно задоволна, но добар е.
This dry shampoo is ok, but nothing special.

Се надевам ви се допадна.
I hope you like it.




2 comments:

  1. mnogu mi se dopagjaat tvoite postovi :) sega go otkriv tvojot blog i mnogu mi e drago sto vo makedonija se poveke ima blogeri ...
    jas sum administrator na macedonian stylebook ke mi bide drago ako mi pises i tvoite postovi pocnat da se objavuvaat na nasata strana - mozes da mi pises vo inbox https://www.facebook.com/elena.janevska.10
    :***

    ReplyDelete